Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30+ λεπτά
Υλικά
- 1+½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι (όλες οι χρήσεις) κοσκινισμένο
- 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες
Για το γλάσο
1 μικρή κρέμα γάλακτος (35%)
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
Μισό φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Λιώνουμε μαζί τις δύο κουβερτούρες σε μπεν μαρί και τις προσθέτουμε κι αυτές στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά έως ότου δημιουργηθεί μια απαλή και αφράτη ζύμη.
2. Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους (ή όποιο άλλο έχετε), απλώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δούμε την κρούστα στην επιφάνεια της πίτας να σκάει ελαφρώς (ελέγχουμε και με οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού εάν έχει ψηθεί και εσωτερικά). Βγάζουμε από το φούρνο και χαράζουμε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια.
3. Σε κατσαρολίτσα, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα με την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα έως ότου ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνει σοκολατένια η κρέμα!
Περιχύνουμε με το γλάσο το γλυκό, δίνοντας έμφαση στα κενά ανάμεσα στα κομμάτια (πρέπει το γλάσο να απορροφηθεί και από το εσωτερικό του γλυκού ώστε να παραμείνει υγρή η υφή του). Έπειτα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο γλάσο την επιφάνεια της σοκολατόπιτας, απλώνοντάς το ομοιόμορφά με σπάτουλα ή κουτάλι.