Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Σολομός γιαχνί

Μαγειρική
Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά (ή και λιγότερο, ανάλογα με τα λαχανικά)

Υλικά

- 4 φιλέτα σολομού
- Πατάτες (όσες θέλουμε, κυδωνάτες)
- Καρότα (3-4 σε ροδέλες)
- Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- Ελαιόλαδο
- Κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
- Ντομάτα ώριμη (ψιλοκομμένη)
- Χυμός λεμονιού
- Πάπρικα καπνιστή
- Μισό κουταλάκι κουρκουμάς
- Νερό

Εκτέλεση

1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ετοιμάζουμε τα λαχανικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μεγάλη κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Δεν τσιγαρίζουμε καθόλου το κρεμμύδι για να μη γίνει βαρύ το φαγητό.

Αφού μαγειρευτούν, προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού και δεν ξαναβάζουμε κουτάλα στη κατσαρόλα παρά αν χρειαστεί κουνάμε κυκλικά το φαγητό (δεν θέλουμε με τίποτα να μας διαλυθεί ο σολομός που θα γίνει αρκετά μαλακός).

Παρακολουθούμε το μαγείρεμα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό (για να μη διαταραχθεί ο βρασμός).

Όταν πλέον ο σολομός γιαχνί χυλώσει και μείνει με την απαραίτητη σάλτσα, αποσύρουμε τη κατσαρόλα και σερβίρουμε με μπόλικη σάλτσα. Συνοδεύεται τέλεια με πράσινη σαλάτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Φόρτωση άρθρων...