Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 45 λεπτά (ή και λιγότερο, ανάλογα με τα λαχανικά)
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- Πατάτες (όσες θέλουμε, κυδωνάτες)
- Καρότα (3-4 σε ροδέλες)
- Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- Ελαιόλαδο
- Κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
- Ντομάτα ώριμη (ψιλοκομμένη)
- Χυμός λεμονιού
- Πάπρικα καπνιστή
- Μισό κουταλάκι κουρκουμάς
- Νερό
Εκτέλεση
1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ετοιμάζουμε τα λαχανικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μεγάλη κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Δεν τσιγαρίζουμε καθόλου το κρεμμύδι για να μη γίνει βαρύ το φαγητό.
Αφού μαγειρευτούν, προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού και δεν ξαναβάζουμε κουτάλα στη κατσαρόλα παρά αν χρειαστεί κουνάμε κυκλικά το φαγητό (δεν θέλουμε με τίποτα να μας διαλυθεί ο σολομός που θα γίνει αρκετά μαλακός).
Παρακολουθούμε το μαγείρεμα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό (για να μη διαταραχθεί ο βρασμός).
Όταν πλέον ο σολομός γιαχνί χυλώσει και μείνει με την απαραίτητη σάλτσα, αποσύρουμε τη κατσαρόλα και σερβίρουμε με μπόλικη σάλτσα. Συνοδεύεται τέλεια με πράσινη σαλάτα.