Τρίτη
18 Φεβρουαρίου 2025

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Μαγειρική

Για 2-4 άτομα

Ετοιμασία: 25 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- 4 φιλέτα σολομού

- Μισό ποτήρι ελαιόλαδο

- ¼ ποτηριού κρασόξιδο

- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι

- ¼ ποτηριού ελιές χωρίς κουκούτσι

- 2 σκελίδες σκόρδο

- 1 κουταλάκι σούπας μουστάρδα ντιζόν

- 1 κουταλάκι σούπας μέλι

- Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τις ελιές, το κόκκινο πιπέρι, τη μουστάρδα και το μέλι στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν τα υλικά μια λεία κρέμα.

Όταν η σάλτσα ομογενοποιηθεί, αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της σε βαθύ μπολ ενώ την υπόλοιπη την κρατάμε για μετά. Αφού αλατοπιπερώσουμε τα φιλέτα σολομού, τα βουτάμε στη σάλτσα του μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 με 20 λεπτά

2. Προθερμαίνουμε το γκριλ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αποσύρουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντας τα με πινέλο με την υπόλοιπη μαρινάδα κάθε 2 λεπτά. Γαρνίρουμε το σολομό ετε με φέτες λεμόνι και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρνάκι κλέφτικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλα κομμάτια κρέας από αρνί ή κατσίκι - 5 κυβάκια τυρί κεφαλογραβιέρα (ή άλλο πικάντικο, σκληρό τυρί...

Γαριδοκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 2 κουταλάκια σο...

Πατατόσουπα βελουτέ

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια πατάτες (σε μεγάλους κύβους) - 2 πράσα (σε ροδέλες) - 3 μικρά καρότα (σε φετούλες) - ...

Φόρτωση άρθρων...