Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Σουφλέ μανιταριών

Μαγειρική
Για 6 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 1 φύλλο σφολιάτας
- 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
- 150 γραμμάρια μπέικον (σε φετούλες)
- 2 πράσα (σε φετούλες)
- 1 ξερό κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
- 1 πακέτο κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- 300 γραμμάρια τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα, γκούντα)
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρουμε στο τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο μόνα τους και τα τοποθετούμε σε μπολ, στην άκρη. Σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και το μπέικον σε λίγο λάδι. Τα αποσύρουμε κι αυτά με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2. Στρώνουμε σε πυρέξ, μεσαίου μεγέθους, το φύλλο της σφολιάτας και απλώνουμε από πάνω όλα τα υλικά της γέμισης. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και απλώνουμε το μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη γέμιση.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.  Ψήνουμε το σουφλέ μανιταριών σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε να ροδίσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Φόρτωση άρθρων...