Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Σουφλέ ζυμαρικών

Μαγειρική
Για 7-8 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- Μισό κιλό ζυμαρικά ταλιατέλες (ή πένες ή άλλα)
- 15 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (σε κυβάκια)
- 15 φέτες του τοστ κίτρινο τυρί
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 πακέτο κρέμα γάλακτος (200 ml ή 250 ml)
- 1 αυγό
- 1 πιπεριά πράσινη (ή κόκκινη) (προαιρετικά) (σε κυβάκια)
- 1 κουτί μανιτάρια (στραγγισμένα) (σε κυβάκια)
- Ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι καφέ κρασί, λευκό ή κόκκινο
- Λίγο πιπέρι
Τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά για το μισό από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία τους, τα σουρώνουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

2. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια όλα τα υλικά, το τυρί, τα μανιτάρια, τη γαλοπούλα και τη πιπεριά. Έπειτα, τα σοτάρουμε καλά σε μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί, πιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να «πιεί» το κρασάκι του και να μείνει με τη σάλτσα.

3. Λαδώνουμε πυρέξ, στρώνουμε πρώτα τα ζυμαρικά και από πάνω τα σοταρισμένα υλικά μας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να αναμειχθούν και να γίνουν ένα με τις ταλιατέλες (ή τις πένες). Έπειτα, σε μούλτι ή με το χέρι, χρησιμοποιώντας αυγοδάρτη, χτυπάμε όλο το γάλα, αδιάλυτο, μαζί με το αυγό και τη κρέμα γάλακτος.

Περιχύνουμε με το μείγμα τα ζυμαρικά και είτε πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί είτε απλώνουμε κίτρινο τυρί σε φέτες του τοστ. Αν δεν βάλουμε καθόλου τυρί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, στους 180 ή στους 190 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Φόρτωση άρθρων...