Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- Μισό κιλό ζυμαρικά ταλιατέλες (ή πένες ή άλλα)
- 15 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (σε κυβάκια)
- 15 φέτες του τοστ κίτρινο τυρί
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 πακέτο κρέμα γάλακτος (200 ml ή 250 ml)
- 1 αυγό
- 1 πιπεριά πράσινη (ή κόκκινη) (προαιρετικά) (σε κυβάκια)
- 1 κουτί μανιτάρια (στραγγισμένα) (σε κυβάκια)
- Ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι καφέ κρασί, λευκό ή κόκκινο
- Λίγο πιπέρι
Τριμμένο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
1. Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά για το μισό από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία τους, τα σουρώνουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
2. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια όλα τα υλικά, το τυρί, τα μανιτάρια, τη γαλοπούλα και τη πιπεριά. Έπειτα, τα σοτάρουμε καλά σε μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί, πιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να «πιεί» το κρασάκι του και να μείνει με τη σάλτσα.
3. Λαδώνουμε πυρέξ, στρώνουμε πρώτα τα ζυμαρικά και από πάνω τα σοταρισμένα υλικά μας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να αναμειχθούν και να γίνουν ένα με τις ταλιατέλες (ή τις πένες). Έπειτα, σε μούλτι ή με το χέρι, χρησιμοποιώντας αυγοδάρτη, χτυπάμε όλο το γάλα, αδιάλυτο, μαζί με το αυγό και τη κρέμα γάλακτος.
Περιχύνουμε με το μείγμα τα ζυμαρικά και είτε πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί είτε απλώνουμε κίτρινο τυρί σε φέτες του τοστ. Αν δεν βάλουμε καθόλου τυρί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, στους 180 ή στους 190 βαθμούς.