Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Σούπα με κόκκινες φακές και καρότα γλασέ με πετιμέζι

Μαγειρική
Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος μαγειρέματος: 40'

Υλικά

30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο καρότο, σε μικρούς κύβους
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια φακές κόκκινες
1.200 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα καρότα

3 κουταλάκια σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3-4 καρότα, καθαρισμένα, σε μέτριους κύβους
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
3 κουταλάκια σούπας πετιμέζι
φύλλα από 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Προσθέτετε τις φακές, τον ζωμό λαχανικών και τη δάφνη και βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 35-40 λεπτά.

Για τα καρότα: Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα καρότα, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού, το πετιμέζι και το θυμάρι και μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...