Για 4 άτομα
Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 80 λεπτά
Υλικά
Για τα σουτζουκάκια
- Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
- 2 κουταλιές τριμμένη φέτα
- Πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κύμινο
- 1 αυγό
- 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
Για τις μελιτζάνες
- 3 μακρόστενες μελιτζάνες σε φέτες
Για τη σάλτσα
- 1 κουτί κονκασέ ντομάτα
- Λίγος δυόσμος, μαϊντανός
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κουταλάκι αλάτι, πιπέρι
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Αφού τις ξεπικρίσουμε (αλατόνερο και στράγγισμα στο σουρωτό), τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες, να ροδίσουν και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Σε μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια, τα πλάθουμε σε μικρό μέγεθος και τα τηγανίζουμε ελαφρά, απλά να θωρακιστούν. Έπειτα, παίρνουμε ένα-ένα τα σουτζουκάκια, τα τυλίγουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τα ακουμπάμε σε μέτριο πυρέξ.
2. Στην κατσαρόλα που τηγανίσαμε τα σουτζουκάκια, προσθέτουμε μισή κούπα ελαιόλαδο, ρίχνουμε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα.
Σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά και όταν εξατμιστούν τα περισσότερα από τα υγρά απλώνουμε τη σάλτσα στα σουτζουκάκια και προσθέτουμε μισό κρασοπότηρο νερό. Ψήνουμε για μία περίπου ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις