Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Σουτζουκάκια με μελιτζάνες

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 80 λεπτά

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

- Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου

- 1 κουταλάκι αλάτι

- 2 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι

- 2 κουταλιές τριμμένη φέτα

- Πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κύμινο

- 1 αυγό

- 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

Για τις μελιτζάνες

- 3 μακρόστενες μελιτζάνες σε φέτες

Για τη σάλτσα

- 1 κουτί κονκασέ ντομάτα

- Λίγος δυόσμος, μαϊντανός

- 2 σκελίδες σκόρδου

- 1 κουταλάκι αλάτι, πιπέρι

- Μισή κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Αφού τις ξεπικρίσουμε (αλατόνερο και στράγγισμα στο σουρωτό), τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες, να ροδίσουν και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Σε μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια, τα πλάθουμε σε μικρό μέγεθος και τα τηγανίζουμε ελαφρά, απλά να θωρακιστούν. Έπειτα, παίρνουμε ένα-ένα τα σουτζουκάκια, τα τυλίγουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τα ακουμπάμε σε μέτριο πυρέξ.

2. Στην κατσαρόλα που τηγανίσαμε τα σουτζουκάκια, προσθέτουμε μισή κούπα ελαιόλαδο, ρίχνουμε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα.

Σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά και όταν εξατμιστούν τα περισσότερα από τα υγρά απλώνουμε τη σάλτσα στα σουτζουκάκια και προσθέτουμε μισό κρασοπότηρο νερό. Ψήνουμε για μία περίπου ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Λακέρδα στην άλμη

Για οικογένεια Ετοιμασία: 30 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα από μεγάλη παλαμίδα (καθαρισμένα, χωρίς το αίμα) - 1 κιλό χοντρό αλάτι - Θυμάρι, δεντρολίβανο - Ηλιέλαιο (όσο ...

Φόρτωση άρθρων...