Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι

- 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο)

- 100-150 γραμμάρια ζαμπόν (ή τύπου Zwan) (σε μπαστουνάκια)

- 1-2 κουταλάκια σούπας βούτυρο

- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- 2 κρόκοι αυγών

- 200 ml. κρέμα γάλακτος

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε αλ ντέντε. Έπειτα, τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά.

2. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σιγοψήνουμε το βασιλικό. Ρίχνουμε κατόπιν τα μπαστουνάκια του ζαμπόν και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Αφήνουμε για λίγο τα υλικά να σιγοβράσουν και προσθέτουμε τους δύο κρόκους αυγών, χτυπημένους μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε έντονα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα έτοιμα ζυμαρικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...