Πέμπτη
13 Μαρτίου 2025

Σπαγγέτι με θαλασσινά

Μαγειρική
Μερίδες: 4-5
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 30΄

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1 καυτερή πιπεριά τσίλι, σε φέτες, (χωρίς τα σποράκια)
1 ντομάτα ξεσποριασμένη και αποφλοιωμένη, σε κυβάκια
½ φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
300γρ. καλαμαράκι ή θράψαλο, σε ροδέλες
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
200γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
300γρ. γαρίδες καθαρισμένες ή 400γρ. με κέλυφος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρετε με ελαιόλαδο το σκόρδο, τον μισό μαϊντανό, την ντομάτα και την καυτερή πιπεριά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα καλαμαράκια, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε λίγο.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτετε τις γαρίδες και τα μύδια. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 3 - 4 λεπτά ακόμα, να αλλάξει χρώμα η γαρίδα.

Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαγειρευτούν al dente. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα θαλασσινά.

Το ξαναβάζετε στη φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και στη συνέχεια σερβίρετε, πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τυρόπιτα Ευρυτανίας

Για ταψί 38 εκατoστών Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 300-350 γραμμάρια αλεύρι για πίτες - Μισό κουταλάκι αλάτι - Μισό κουταλάκι ζ...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...