Τρίτη
18 Φεβρουαρίου 2025

Σπαγγέτι με θαλασσινά

Μαγειρική
Μερίδες: 4-5
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 30΄

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1 καυτερή πιπεριά τσίλι, σε φέτες, (χωρίς τα σποράκια)
1 ντομάτα ξεσποριασμένη και αποφλοιωμένη, σε κυβάκια
½ φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
300γρ. καλαμαράκι ή θράψαλο, σε ροδέλες
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
200γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
300γρ. γαρίδες καθαρισμένες ή 400γρ. με κέλυφος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρετε με ελαιόλαδο το σκόρδο, τον μισό μαϊντανό, την ντομάτα και την καυτερή πιπεριά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα καλαμαράκια, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε λίγο.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτετε τις γαρίδες και τα μύδια. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 3 - 4 λεπτά ακόμα, να αλλάξει χρώμα η γαρίδα.

Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαγειρευτούν al dente. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα θαλασσινά.

Το ξαναβάζετε στη φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και στη συνέχεια σερβίρετε, πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κουνέλι κρασάτο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο κουνέλι - Αλεύρι (όσο πάρει) - 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο - 6-7 κουταλάκια σούπας κονιάκ ...

Γαριδοκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 2 κουταλάκια σο...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Φόρτωση άρθρων...