Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 30΄
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1 καυτερή πιπεριά τσίλι, σε φέτες, (χωρίς τα σποράκια)
1 ντομάτα ξεσποριασμένη και αποφλοιωμένη, σε κυβάκια
½ φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
300γρ. καλαμαράκι ή θράψαλο, σε ροδέλες
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
200γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
300γρ. γαρίδες καθαρισμένες ή 400γρ. με κέλυφος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σοτάρετε με ελαιόλαδο το σκόρδο, τον μισό μαϊντανό, την ντομάτα και την καυτερή πιπεριά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα καλαμαράκια, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε λίγο.
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτετε τις γαρίδες και τα μύδια. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 3 - 4 λεπτά ακόμα, να αλλάξει χρώμα η γαρίδα.
Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαγειρευτούν al dente. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα θαλασσινά.
Το ξαναβάζετε στη φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και στη συνέχεια σερβίρετε, πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό