Για 25 κομμάτια

Ετοιμασία: 25 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 1+½ κιλό σπανάκι (χοντροκομμένο, καλά πλυμένο)

- 1 πακέτο φύλλα κρούστας

- 6 χλωρά κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

- 2 πράσα (ψιλοκομμένα)

- 1 ματσάκι άνηθος (ψιλοκομμένος)

- Μισή κούπα μάραθος (ψιλοκομμένος)

- 1 κουταλάκι κανέλα

- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

- 200 γραμμάρια φέτα (τριμμένη)

- 1 κούπα ελαιόλαδο

- 1 ποτήρι γάλα

- 200 γραμμάρια γιαούρτι

- 100 γραμμάρια τυρί κρέμα

- 5 αυγά

- Σουσάμι και μαυροκούκι (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

1. Αχνίζουμε πρώτα το σπανάκι σε μεγάλη κατσαρόλα και μετά.το στραγγίζουμε καλά. Σε άλλη κατσαρόλα, βάζουμε τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το πράσο.

Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε και αυτό. Ρίχνουμε τον άνηθο, το μάραθο και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο. Τότε, προσθέτουμε και ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα.

2. Σε καλά λαδωμένο ταψάκι, απλώνουμε τα μισά φύλλα σουρωτά και όχι τεντωμένα. Στη συνέχεια αδειάζουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι σουρωτά, εκτός από το τελευταίο που το τεντώνουμε.

Κατόπιν, χαράσσουμε σε κομμάτια την πίτα και την περιχύνουμε με ένα μείγμα που έχουμε φτιάξει χτυπώντας σε λεκάνη το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τα αυγά και το λάδι. Πασπαλίζουμε τη πίτα με σουσάμι και μαυροκούκι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 60 περίπου λεπτά.