Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Σπανακόπιτα σουφλέ

Για 16 κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 φύλλο σφολιάτας

- 1 πακετάκι κρέμα γάλακτος

- 1 κιλό σπανάκι

- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια

- 1 ματσάκι άνηθος (χοντροκομμένο)

- 300 γραμμάρια τυρί φέτα (τριμμένη)

- 250 γραμμάρια τυρί ένταμ ή γκούντα (τριμμένο)

- 7 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)

- Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ταψάκι που έχουμε λαδώσει καλά και σε όλες τις επιφάνειες του, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το ψήνουμε έως ότου ροδίσει.

Όταν ετοιμαστεί, το αφήνουμε στην άκρη και αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό το σπανάκι, το βάζουμε σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να πιεί όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε στη συνέχεια το μπέικον, ψιλοκομμένο, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Το γυρνάμε για να ψηθεί καλά, ενώ δεν βάζουμε καθόλου λάδι αφού το μπέικον θα βγάλει αρκετά υγρά. Αφού ψήσουμε καλά το σπανάκι, έχοντας απορροφήσει και τα υγρά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την φέτα, τριμμένη (την έχουμε θρυμματίσει νωρίτερα με πιρούνι) και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να πάει παντού.

2. Στη σφολιάτα που έχουμε ψήσει στο ταψάκι, απλώνουμε τη γέμιση, την ισιώνουμε με σπάτουλα για να μοιραστεί ισόποσα παντού, πασπαλίζουμε με το ένταμ (ή το γκούντα), ρίχνουμε και τη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε το σουφλέ μέχρι να ροδίσει, για περίπου 20 με 30 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Φόρτωση άρθρων...