Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Ταραμοσαλάτα με κόκκινο ταραμά

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20΄

Μαγείρεμα: -

Υλικά

- 125 γρ. ταραμάς κόκκινος

- 250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο

- 250 γρ. ελαιόλαδο (ή αραβοσιτέλαιο)

- Χυμός από 2 λεμόνια

- 1 μέτριο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι

- Ελιές ή και λίγος άνηθος (για τη διακόσμηση)

Εκτέλεση

1. Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό και έπειτα το στύβουμε καλά. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη ή στο μούλτι. Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τον ταραμά και το χυμό από το ένα λεμόνι και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Έπειτα προσθέτουμε λίγο - λίγο το λάδι (όπως στη μαγιονέζα) και τέλος το υπόλοιπο λεμόνι, δοκιμάζοντας πόσο ξινή θέλουμε την ταραμοσαλάτα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε και λίγο παραπάνω λάδι και ξαναχτυπάμε.

Το αραβοσιτέλαιο θα δώσει μία πιο ανάλαφρη γεύση στην ταραμοσαλάτα, ενώ το ελαιόλαδο θα την κάνει πιο βαριά. Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με  άνηθο ή και με ελιές και τη συνοδεύουμε με ζεστή λαγάνα!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Φόρτωση άρθρων...