Για 4 άτομα
Ετοιμασία: 20΄
Μαγείρεμα: -
Υλικά
- 125 γρ. ταραμάς κόκκινος
- 250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
- 250 γρ. ελαιόλαδο (ή αραβοσιτέλαιο)
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- Ελιές ή και λίγος άνηθος (για τη διακόσμηση)
Εκτέλεση
1. Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό και έπειτα το στύβουμε καλά. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη ή στο μούλτι. Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τον ταραμά και το χυμό από το ένα λεμόνι και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Έπειτα προσθέτουμε λίγο - λίγο το λάδι (όπως στη μαγιονέζα) και τέλος το υπόλοιπο λεμόνι, δοκιμάζοντας πόσο ξινή θέλουμε την ταραμοσαλάτα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε και λίγο παραπάνω λάδι και ξαναχτυπάμε.
Το αραβοσιτέλαιο θα δώσει μία πιο ανάλαφρη γεύση στην ταραμοσαλάτα, ενώ το ελαιόλαδο θα την κάνει πιο βαριά. Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με άνηθο ή και με ελιές και τη συνοδεύουμε με ζεστή λαγάνα!
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις