Δευτέρα
21 Απριλίου 2025

Ταραμοσαλάτα με μάραθο

Μαγειρική
Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Υλικά

- 100 γραμμάρια ροζ ταραμάς

- Μισό κιλό ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού

- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

- Χυμός από 2-3 λεμόνια

- 1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

- Μισό ματσάκι μάραθος

Εκτέλεση

  1. Λιώνω στο μούλτι το κρεμμύδι και προσθέτω το ψωμί αφού το έχω μουσκέψει και το έχω στύψει καλά έτσι ώστε να φύγει όλο το νερό. Ρίχνω κατόπιν τον ταραμά και αφού χτυπηθούν όλα μαζί, προσθέτω σιγά-σιγά το λάδι και το λεμόνι δοκιμάζοντας.

Όσο πιο πολύ λάδι και λεμόνι βάλω τόσο λιγότερο αλμυρή θα γίνει η ταραμοσαλάτα και δεν θα χρειαστεί να την ξαλμυρίσω στην αρχή. Στο τέλος, προσθέτω ψιλοκομμένο το μάραθο και ανακατεύω να γίνουν όλα ένα μείγμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ομελέτα με μπέικον, σπανάκι και τυρί

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φέτες μπέικον σε κομμάτια όχι πολύ μικρά - 2 κουταλάκια σούπας βούτυρο - 1 ματσάκι φρέσκο σπανάκι ...

Γαρίδες με πορτοκάλι, μέλι και τζίντζερ

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή) Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 16 μέτριες γαρίδες - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο) - 2 σκελίδες...

Κολοκυθάκια γεμιστά με τόνο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30+ λεπτά Υλικά - 1 σκελίδα σκόρδου (ή κατά προτίμηση) - 1 κιλό κολοκυθάκια (μετρίου μεγέθους) - 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζ...

Φόρτωση άρθρων...