Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Ταραμοσαλάτα με μάραθο

Μαγειρική
Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Υλικά

- 100 γραμμάρια ροζ ταραμάς

- Μισό κιλό ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού

- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

- Χυμός από 2-3 λεμόνια

- 1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

- Μισό ματσάκι μάραθος

Εκτέλεση

  1. Λιώνω στο μούλτι το κρεμμύδι και προσθέτω το ψωμί αφού το έχω μουσκέψει και το έχω στύψει καλά έτσι ώστε να φύγει όλο το νερό. Ρίχνω κατόπιν τον ταραμά και αφού χτυπηθούν όλα μαζί, προσθέτω σιγά-σιγά το λάδι και το λεμόνι δοκιμάζοντας.

Όσο πιο πολύ λάδι και λεμόνι βάλω τόσο λιγότερο αλμυρή θα γίνει η ταραμοσαλάτα και δεν θα χρειαστεί να την ξαλμυρίσω στην αρχή. Στο τέλος, προσθέτω ψιλοκομμένο το μάραθο και ανακατεύω να γίνουν όλα ένα μείγμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Φόρτωση άρθρων...