Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
- 800 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
- 180 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
- 100 γραμμάρια τυρί γκούντα (τριμμένο)
- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 100 γραμμάρια μπέικον (σε κύβους)
- 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
- Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, σκόνη σκόρδου, μπαχάρι
- 1 κουταλάκι σούπας μουστάρδα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό
Εκτέλεση
1. Σε τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον με το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρώμα το μπέικον, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαραθούν και έπειτα ρίχνουμε τον ζωμό κότας (κύβος αραιωμένος σε ζεστό νερό και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας), τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα και τη κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε να κοχλάσει το μείγμα και τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και το αυγό, ανακατεύοντας συνεχώς και γρήγορα για να μη ψηθεί το αυγό.
2. Σε ταρτιέρα, στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας στη βάση της και υψώνουμε πλαϊνά τοιχώματα, αφού βέβαια πρώτα λαδώσουμε σχολαστικά το σκεύος μας.
Προσθέτουμε κατόπιν τη γέμιση και ψήνουμε τη πίτα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Όταν ετοιμαστεί, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την κόβουμε σε μερίδες.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις