Σαββάτο
30 Νοεμβρίου 2024

Τάρτα σοκολάτας με ρόδι

Μαγειρική

Μερίδες: 8-10

Χρόνος προετοιμασίας: 20'

Χρόνος μαγειρέματος: 40'

Υλικά

Για τη ζύμη

530 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

60 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι

180 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2-3 κουταλάκια σούπας χυμό ροδιού φρέσκο

1 αβγό

Για τη γέμιση

60 γραμμάρια βούτυρο

360 ml κρέμα γάλακτος 35%

500 γραμμάρια κουβερτούρα 52% κακάο

σπόρους από 1 μεγάλο ρόδι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, όλη τη ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα, το αλάτι και το βούτυρο και τρίβετε λίγο με τα δάχτυλα. Προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας χυμό ροδιού και το αβγό και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη. Αν είναι πολύ σφιχτή, ρίχνετε ακόμα 1 κουταλιά της σούπας χυμό ροδιού. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Την ανοίγετε με πλάστη στις διαστάσεις του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε.

Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί μια ταρτιέρα και μεταφέρετε εκεί το φύλλο της ζύμης. Πιέζετε με τα χέρια σας για να κολλήσει καλά σε όλα τα σημεία, κόβοντας όση ζύμη περισσεύει από τα πλαϊνά του σκεύους.

Σκεπάζετε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε από πάνω όσπρια για βάρος. Ψήνετε για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί με τα όσπρια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα. Βγάζετε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει μέσα στη φόρμα.

Για τη γέμιση: Βάζετε το βούτυρο και τη μισή κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε αργά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής απαλή κρέμα.

Αδειάζετε την κρέμα πάνω από τη ζύμη και σκορπίζετε τους σπόρους ροδιού, πιέζοντας λίγο με τη σπάτουλα να βυθιστούν ελαφρώς. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει εντελώς, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη μεταφέρετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Ραβασάκι φέτας με μέλι και μαύρο σουσάμι

Για 1 άτομο Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο κρούστας - 1 κομμάτι τυρί φέτα - 2 κουταλάκια σούπας μέλι - 2 κουταλάκια σούπας μαύρο σουσά...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Φόρτωση άρθρων...