Για 25+ κομμάτια (αναλόγως και τα μεγέθη)
Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για τη ζύμη)
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 3 αυγά
- 1 βανίλια
- 120 γρ. κορν φλάουρ
- 200 γρ. ζάχαρη
Για τη ζύμη
- 300 γρ. βούτυρο παγωμένο
- 500 γρ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- Μία πρέζα αλάτι
- Κομμάτια φρούτων εποχής (ή ότι άλλο σας αρέσει)
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ και με το φτερό, στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια. Προσθέτετε σιγά-σιγά τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 5-6 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνετε έπειτα την ταχύτητα, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να πάρετε μια ωραία και εύπλαστη ζύμη. Τη βάζετε κατόπιν σε μπολ, τη σκεπάζετε καλά και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Έπειτα, την πατάτε πάνω σε πάγκο να γίνει πλατιά, την τοποθετείτε ανάµεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγετε με τη βοήθεια πλάστη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών. Στη συνέχεια, με το στόμιο ενός ποτηριού, κόβετε στρογγυλά κομμάτια ζύμης στο μέγεθος της ατομικής ταρτιέρας ή τα τοποθετείτε στην ανάποδη πλευρά από τη φόρμα για τα κάπκεϊκ. Στρώνετε καλά τις ζύμες στις θήκες ώστε να καλύψουν τον πάτο και τα πλαϊνά, κόβετε τη ζύμη που περισσεύει και τρυπάτε με πιρούνι για να μη φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. Ψήνετε τις βάσεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15-17 λεπτά, στους 170 βαθμούς.
- Όσο ψήνονται οι ζύμες ετοιμάζετε την κρέμα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα μέχρι να λιώσουν καλά. Τότε, ανάβετε το μάτι σε μέτρια φωτιά και βράζετε, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν ετοιμαστεί, την σκεπάζετε με μεμβράνη και λίγο πριν τη χρησιμοποιήσετε τη χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει.Μόλις ετοιμαστούν οι ζύμες και κρυώσουν καλά, τις γεμίζετε με την κρέμα που έχετε βάλει σε κορνέ. Διακοσμείτε κάθε τάρτα με κομμάτια φρούτων εποχής της αρεσκείας σας και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.