Παρασκευή
15 Νοεμβρίου 2024

Τάρτες με σάλτσα ντομάτας και ανθότυρο

Μαγειρική

Για έξι ατομικές τάρτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30'

Χρόνος μαγειρέματος: 50'

Υλικά

Για τη ζύμη

350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο, αγελαδινό

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

1 αβγό

4-5 κουταλάκια σούπας νερό παγωμένο

λίγο βούτυρο για να αλείψετε τα φορμάκια

Για τη γέμιση

600 γραμμάρια ανθότυρο φρέσκο

2 αβγά

6 ντοματάκια cherry, για τη διακόσμηση

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι μικρό, τριμμένο στον τρίφτη

2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας

1 κουταλάκι σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι γλυκού ξίδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τους γάντζους στο μίξερ και χτυπάτε το βούτυρο με το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε σιγανή ταχύτητα μέχρι το μίγμα σας να μοιάζει σαν να έχει σβολιάσει. Τότε ρίχνετε το αβγό και κουταλιά κουταλιά το νερό, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μίγμα σας να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.

Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα και τη φυλάτε σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε. Τη χωρίζετε σε έξι ίσα μέρη που πλάθετε σε μπαλάκια.

Ανοίγετε ξεχωριστά το κάθε μπαλάκι σε χοντρό φύλλο πάχους 0,5 εκ. περίπου. Βουτυρώνετε έξι ατομικές φόρμες τάρτας και τοποθετείτε τη ζύμη μέσα στις φόρμες, πιέζοντας με το δάχτυλό σας για να πάρει η ζύμη το σχήμα τους.

Για τη σάλτσα: σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και, μόλις αρχίσει να ροδίζει, προσθέτετε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το ξίδι και το αλατοπίπερο. Τη βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι ο όγκος της να μειωθεί στο μισό και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη γέμιση: σε ένα μεγάλο μπολ λιώνετε το ανθότυρο με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τα αβγά, τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε και αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Γεμίζετε τις τάρτες σας με το μίγμα και στο κέντρο της καθεμίας βάζετε από ένα ντοματάκι cherry.

Αραδιάζετε τα φορμάκια σε ταψί, σκεπάζετε τις τάρτες με ένα κομμάτι λαδόκολλας και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και ψήνετε για 10-15 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Τις σερβίρετε χλιαρές σε πιάτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Φόρτωση άρθρων...