Κυριακή
19 Ιανουαρίου 2025

Ταχινόπιτα

Μαγειρική

Για 10 κομμάτια

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι

- 3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκαλιού (γλυκός)

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

- 4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

- 1 κουταλάκι (κοφτό) αλάτι

- 2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο καρύδια και σταφίδες (ανακατεμένα)

Εκτέλεση

1. Σε μιξεράκι, χτυπάμε το ταχίνι και προσθέτουμε σταδιακά το νερό, το χυμό και τη ζάχαρη. Παράλληλα, αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη μπέικιν, ρίχνουμε τις σταφίδες και τα ψιλοκομμένα καρύδια, ανακατεύουμε και στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το μείγμα του ταχινιού.

Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο –και ελαφρά πασπαλισμένο με αλεύρι- ταψάκι, το οποίο φουρνίζουμε σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει η πίτα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή με γλάσο πορτοκαλιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 1 σφηνάκι ελαιόλαδο - 1 κουταλάκι αλάτι - Νερό, όσο...

Λούλα κεμπάπ

Για 7-8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20+ λεπτά Υλικά - 1 κιλό αρνίσιος κιμάς από το ψυγείο - 600 γραμμάρια χοιρινός κιμάς από το ψυγείο - 1 καυτερή πιπερι...

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 4 μεγάλες πατάτες - 300 γραμμάρια σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο) - 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ψιλοκο...

Φόρτωση άρθρων...