Για 2-3 άτομα
Ετοιμασία: 5΄
Μαγείρεμα: 20΄
Υλικά
- Αλεύρι (όσο πάρει) - 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα - 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό - 2 μέτρια αυγά - 1 φακελάκι μαγιά (ξερή) - 1 κουταλάκι αλάτι - 2 κουταλάκια ζάχαρη - Ελαιόλαδο (για τηγάνι) - Ζάχαρη άχνη και κανέλα (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
1. Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύω τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτω έπειτα, το γάλα και το νερό, χλιαρά πάντα και χτυπάω το μείγμα σε μίξερ χειρός. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτω λίγο-λίγο αλεύρι, τόσο όμως όσο η ζύμη να μείνει παχύρευστη και όχι σφιχτή.
2. Παίρνω κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και την τηγανίζω σε λάδι που καίει αλλά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ψήνω τους λαγγίτες και από τις δύο μεριές για 4-5 λεπτά (ανάλογα το σχήμα και τα μεγέθη τους) και τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρω ζεστούς πασπαλισμένους με ζάχαρη άχνη και κανέλα (ή και με μέλι).