Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια (ακέρωτα)
- Μισό κουταλάκι αλάτι
- Νερό (όσο χρειάζεται για να έχετε έναν αρκετά πηχτό χυλό)
- Ηλιέλαιο για τηγάνι
- Μέλι - Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε λεκανίτσα, αναμειγνύουμε αλεύρι, χυμό, ξύσμα, αλάτι και νερό, με το τελευταίο να είναι σε τέτοια ποσότητα ώστε ο χυλός που θα δημιουργείται να είναι αρκετά πηχτός.
Έπειτα, ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι (να είναι αρκετό) και με κουτάλι –που σε κάθε δόση βουτάμε σε νερό για να ξεκολλάει ο χυλός- παίρνουμε από το χυλό απλώνοντας το στο καυτό λάδι.
Τηγανίζουμε απ’ όλες τις μεριές μέχρι οι τηγανίτες να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε για λίγο να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρουμε με όσο μέλι και σουσάμι θέλουμε.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις