Δευτέρα
21 Απριλίου 2025

Τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού

Μαγειρική
Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- Χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια (ακέρωτα)

- Μισό κουταλάκι αλάτι

- Νερό (όσο χρειάζεται για να έχετε έναν αρκετά πηχτό χυλό)

- Ηλιέλαιο για τηγάνι

- Μέλι - Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε λεκανίτσα, αναμειγνύουμε αλεύρι, χυμό, ξύσμα, αλάτι και νερό, με το τελευταίο να είναι σε τέτοια ποσότητα ώστε ο χυλός που θα δημιουργείται να είναι αρκετά πηχτός.

Έπειτα, ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι (να είναι αρκετό) και με κουτάλι –που σε κάθε δόση βουτάμε σε νερό για να ξεκολλάει ο χυλός- παίρνουμε από το χυλό απλώνοντας το στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε απ’ όλες τις μεριές μέχρι οι τηγανίτες να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε για λίγο να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρουμε με όσο μέλι και σουσάμι θέλουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρνάκι στη λαδόκολλα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 180 λεπτά Υλικά - 1 αρνίσιο μπούτι, γύρω στα 2 κιλά - 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, κατά μήκος - 1 κιλό πατά...

Φαλάφελ με κουκιά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - Μισό κιλό ξερά κουκιά (ξεφλουδισμένα) - 2 πράσα (ψιλοκομμένα) - 1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 2...

Κολοκυθάκια γεμιστά με τόνο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30+ λεπτά Υλικά - 1 σκελίδα σκόρδου (ή κατά προτίμηση) - 1 κιλό κολοκυθάκια (μετρίου μεγέθους) - 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζ...

Φόρτωση άρθρων...