Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Tonkatsu - Χοιρινό πανέ

Μαγειρική

Για τρία άτομα

Προετοιμασία: 20'

Μαγείρεμα: 20'

Υλικά

3 χοιρινά σνίτσελ

¼ φλιτζανιού καλαμποκάλευρο

1 φλιτζάνι πάνκο

1 μεγάλο αβγό χτυπημένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

tonkatsu sauce για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζετε σε ξεχωριστά μπολ το καλαμποκάλευρο, το χτυπημένο αβγό και το πάνκο και πανάρετε τα φιλέτα με τον παραδοσιακό τρόπο: πρώτα τα περνάτε από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από το πάνκο.

Τηγανίζετε τα παναρισμένα φιλέτα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές αλλά να μη στεγνώσουν.

Βγάζετε το χοιρινό σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίσει από το λάδι και μετά το σερβίρετε με ρύζι ατμού και απαραιτήτως tonkatsu sauce σε μπολάκι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Φόρτωση άρθρων...