Για 12 κομμάτια
Ετοιμασία: 40 λεπτά (+αναμονή ψυγείου)
Υλικά
- 1 συσκευασία κρέμα ζαχαροπλαστικής (τύπου Morfat)
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 (και κάτι) πακέτα μπισκότα Πτι-μπερ με σοκολάτα
- 1 συσκευασία αμύγδαλα φίλε
- Λίγο γάλα εβαπορέ (διαλυμένο σε λίγο νερό)
Για την καραμέλα
- 6 κουταλάκια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
- 3 κουταλάκια σούπας νερό - Κερασάκια μαρασκίνο (για τη διακόσμηση) - Αμύγδαλα φιλέ (για τη διακόσμηση)
Εκτέλεση
1. Σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ και ανακατεύουμε συνεχώς για να καραμελώσει.
2. Σε μπολ, χτυπάμε τη Μόρφατ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε, έπειτα, σιγά -σιγά το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα και μέχρι να αποκτήσουμε μια βελούδινη κρέμα. Παίρνουμε ένα τετράγωνο πυρέξ και στρώνουμε μια στρώση από μπισκότα σοκολάτας, τα οποία προηγουμένως έχουμε βουτήξει σε λίγο γάλα.
Επάνω στα μπισκότα κάνουμε μια στρώση από τη μισή ποσότητα κρέμας και έπειτα ρίχνουμε τα μισά από τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Συνεχίζουμε, με μια στρώση μπισκότων, την υπόλοιπη κρέμα και με τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες και έπειτα σερβίρουμε.