Για 3 άτομα

Ετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1 ξερό κρεμμύδι

- 1 κύβος κοτόπουλου

- 1 πακέτο φρέσκα λευκά μανιτάρια

- 1 κούπα γλυκός τραχανάς

- 100 γραμμάρια μπέικον (ψιλοκομμένο)

- 2 κονσέρβες ντομάτα (ψιλοκομμένη)

- 3 πρέζες ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι

- Θυμάρι

- Ελαιόλαδο

- Τυρί φέτα

- Ψιλοκομμένος μαϊντανός

- Παξιμάδια

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο (να αποκτήσουν καφετί χρώμα). Έπειτα, κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα, μαζί με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη ντομάτα με το θυμάρι και τέλος τον τραχανά με νερό, σε αναλογία 1 κούπα τραχανά με 4 κούπες νερό. Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε τον τραχανά για περίπου 20 λεπτά με συνεχές ανακάτεμα.

2. Σε μπολ, σπάμε τα παξιμάδια και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό, περίπου στα 20 λεπτά με συνεχές ανακάτεμα, το σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και στη μέση βάζουμε τα παξιμάδια. Από πάνω τρίβουμε λίγη φέτα, προσθέτουμε και ελαιόλαδο με πιπέρι.