Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών (ή 2 κύβους ζωμού λαχανικών διαλυμένους σε ζεστό νερό)
- 200 γραμμάρια γλυκός τραχανάς
- 150 γραμμάρια τυρί φέτα
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλάκι σούπας γλυκιά πάπρικα
- 1 πακετάκι μπέικον
Εκτέλεση
Σοτάρω σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το λάδι με το κρεμμύδι, να μαραθεί. Συμπληρώνω με το ζωμό και ρίχνω αλάτι και πιπέρι.
Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, ανακατεύω και χαμηλώνω τη φωτιά, προσθέτοντας κατόπιν τον τραχανά με τη πάπρικα.
Η σούπα θα είναι έτοιμη στα 10 με 15 λεπτά (τη δοκιμάζω) όταν χυλώσει και μείνει με λίγα υγρά. Με πιρούνι, λιώνω τη φέτα και τη ρίχνω στον τραχανά όταν είναι έτοιμος. Προηγουμένως, χωρίς λάδι, τσιγαρίζω το ψιλοκομμένο μπέικον και το πασπαλίζω στον έτοιμο τραχανά.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις