Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Τρουφάκια με κάστανο

Μαγειρική
Για 50+ μικρά κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό κάστανα

- 500 γραμμάρια καρυδόψυχα

- ¼ φλιτζάνι τσαγιού νερό

- 1½ κιλό ζάχαρη (ή και λιγότερο)

- 1 πακέτο σοκολάτα κουβερτούρα

- 2 πρέζες βανίλιας

- Λίγο ανθόνερο

- Τρούφα σοκολάτα (όσο πάρει)

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τα κάστανα, βράζοντας τα σε κατσαρόλα με αρκετό νερό. Έπειτα, τα καθαρίζουμε και τα θρυμματίζουμε. Χοντροκόβουμε τη καρυδόψιχα σε μούλτι ή με μαχαιράκι.

Φτιάχνουμε σιρόπι σε κατσαρολάκι, σιγοβράζοντας για 10 λεπτά περίπου το νερό με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και με λίγο ανθόνερο και ανακατεύοντας συνεχώς.

Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε το έτοιμο σιρόπι, τα κάστανα και τα καρύδια, αναδεύοντας συνέχεια ώσπου να δέσει και να γίνει αρκετά σφιχτό το μείγμα.

Έπειτα, το αφήνουμε για πολύ λίγο να χλιάνει και πλάθοντας μπαλάκια τα κυλάμε σε πιατέλα που έχουμε απλώσει τρούφα σοκολάτας. Τα έτοιμα τρουφάκια τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και έπειτα τα σκεπάζουμε σε πιατέλα ώστε να διατηρηθούν αρκετό καιρό.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Φόρτωση άρθρων...