Για 20+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη)

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 10+ λεπτά

Υλικά

- 750 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος

- 80 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

- 600 ml κρέμα γάλακτος

- 80 γραμμάρια ταχίνι

- 250 γραμμάρια ζάχαρη

- 70 ml νερό

- 250 γραμμάρια σουσάμι

Εκτέλεση

1. Καραμελώνουμε πρώτα το σουσάμι: Σε κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Αφού το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει το μείγμα.

Αποσύρουμε από το μάτι και σε επιφάνεια που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Στη συνέχεια, τρίβουμε από την χοντρή πλευρά του τρίφτη τις δύο σοκολάτες και τις ρίχνουμε σε μπολ μαζί με το ταχίνι. Σε κατσαρόλα, βράζουμε την κρέμα γάλακτος, την προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μπολ με το μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας συνεχώς με μαρίζ.

Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει, χωρίς όμως να παγώσει για να μπορεί να πλάθεται.

2. Για να φτιάξουμε τα τρουφάκια παίρνουμε με μικρό κουταλάκι μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθουμε τα μπαλάκια, τα οποία περνάμε έπειτα από το σουσάμι (πρέπει το σουσάμι να πάει παντού) και τα βάζουμε τέλος στο ψυγείο για να σφίξουν καλά πριν τα σερβίρουμε.