Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 25 λεπτά
Υλικά
- 4 τσιπούρες
- Χυμός και ξύσμα από λεμόνι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- 250 ml κρασί λευκό (1 κούπα)
- 250 ml ξίδι αρωματισμένο με εστραγκόν (1 κούπα)
- 250 ml νερό (1 κούπα)
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 2 κουταλιές καυτερή μουστάρδα
- 1 κουταλιά κορν φλάουρ
- 3 κουταλιές φρέσκο γάλα
- 20 γραμμάρια χονδροκομμένο άσπρο πιπέρι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κάνουμε από δύο παράλληλες χαρακιές στη μία πλευρά της κάθε τσιπούρας και αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια μέσα κι έξω.
Κόβουμε 8 λεπτές ροδέλες από τα λεμόνια και τις βάζετε μέσα στις χαρακιές των ψαριών. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό και το ξύσμα των υπόλοιπων λεμονιών και μαρινάρουμε με αυτό το μίγμα τα ψάρια για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι το κρασί, το ξίδι, το νερό, τα κρεμμύδια, το χονδροκομμένο πιπέρι, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να ελαττωθεί το ζουμί κατά το 1/3 της αρχικής του ποσότητας. Σουρώνουμε έπειτα το μείγμα, πιέζοντας τα στερεά υλικά για να περάσει η γεύση τους στο τελικό ζωμό κρασιού.
Στη συνέχεια, δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ, διαλυμένο στο γάλα και προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύοντας και ομογενοποιώντας καλά. Τέλος, Ψήνουμε τις τσιπούρες σε σχάρα ή στο BBQ για 20 λεπτά, περιχύνοντας τες κάθε τόσο με την μαρινάδα του
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις