Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Τσιπς με κολοκυθάκια και παρμεζάνα

Μαγειρική
Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- ¼ κούπας τριμμένο ξερό ψωμί (ή φρυγανιά)
- ¼ κούπας τριμμένη φρέσκια παρμεζάνα
- ¼ κουταλάκι σούπας αλάτι
- ¼ κουταλάκι σούπας σκόρδο (σε σκόνη)
- 1/8 κουταλάκι σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλάκια σούπας γάλα
- 2+½ κούπες λεπτές φέτες κολοκυθιού ή μπαστουνάκια
- Ελαιόλαδο (για το ταψάκι)

Εκτέλεση

1. Σε μέτριο μπολ, αναμειγνύω τα τρίμματα ψωμιού, τη παρμεζάνα, το αλάτι, το σκόρδο και το πιπέρι και τα ανακατεύω όσο καλύτερα μπορώ. Έπειτα, σε άλλο μπολ, βάζω τις δύο κουταλιές γάλα (μπορεί να χρειαστώ και λίγο περισσότερο).

2. Βουτάω μία-μία τις φέτες (ή τα μπαστουνάκια) κολοκυθιού στο γάλα, έπειτα στο μείγμα ψωμιού-τυριού και τις εναποθέτω σε πυρίμαχο ταψάκι που έχω λαδώσει καλά. Αφού τελειώσω με όλα τα κολοκυθάκια, τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για 30 περίπου λεπτά και έως ότου αλλάξουν χρώμα και γίνουν τραγανά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Φόρτωση άρθρων...