Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- ¼ κούπας τριμμένο ξερό ψωμί (ή φρυγανιά)
- ¼ κούπας τριμμένη φρέσκια παρμεζάνα
- ¼ κουταλάκι σούπας αλάτι
- ¼ κουταλάκι σούπας σκόρδο (σε σκόνη)
- 1/8 κουταλάκι σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλάκια σούπας γάλα
- 2+½ κούπες λεπτές φέτες κολοκυθιού ή μπαστουνάκια
- Ελαιόλαδο (για το ταψάκι)
Εκτέλεση
1. Σε μέτριο μπολ, αναμειγνύω τα τρίμματα ψωμιού, τη παρμεζάνα, το αλάτι, το σκόρδο και το πιπέρι και τα ανακατεύω όσο καλύτερα μπορώ. Έπειτα, σε άλλο μπολ, βάζω τις δύο κουταλιές γάλα (μπορεί να χρειαστώ και λίγο περισσότερο).
2. Βουτάω μία-μία τις φέτες (ή τα μπαστουνάκια) κολοκυθιού στο γάλα, έπειτα στο μείγμα ψωμιού-τυριού και τις εναποθέτω σε πυρίμαχο ταψάκι που έχω λαδώσει καλά. Αφού τελειώσω με όλα τα κολοκυθάκια, τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για 30 περίπου λεπτά και έως ότου αλλάξουν χρώμα και γίνουν τραγανά.