Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Πικάντικες τυροφλογέρες

Για 16+ κομμάτια

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 4 φύλλα για χωριάτικες πίτες, σε τετράγωνα κομμάτια 10x10 εκατοστά

- 150 γραμμάρια λιαστές ντομάτες (από βαζάκι), καλά στραγγισμένες, ψιλοκομμένες

- 2 κουταλάκια σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη, στραγγισμένη

- 1 αυγό

- 200 γραμμάρια ανθότυρο

- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα

- 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

- 1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρά κυβάκια

- Μισό φλιτζάνι φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένο

- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

1. Σε μπολ, αναμιγνύουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά. Αν είναι νερουλή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη. Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι ζύμης κατά μήκος, μία κουταλιά της σούπας μείγμα. Γυρίζουμε τις άκρες για να σκεπάσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε τα πιτάκια σε σχήμα φλογέρας.

Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η γέμιση. Τηγανίζουμε τις φλογέρες σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο και τις σερβίρουμε ζεστές.

Εναλλακτικά, μπορούμε να τις αλείψουμε με νερό, να τις βάλουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και να τις ψήσουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Φόρτωση άρθρων...