Ετοιμασία: 40 λεπτά
Μαγείρεμα: 35 λεπτά
Υλικά
- 2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 2 αυγά (το ασπράδι για τη ζύμη και ο κρόκος για άλειμμα)
- 1 κουταλάκι σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά - Αλεύρι (όσο πάρει)
- 150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (για το άλειμμα)
- Μισό φλιτζάνι σπορέλαιο (για το άλειμμα)
- Ανθότυρο θρυμματισμένο (για τη γέμιση)
- Φέτα θρυμματισμένη (για τη γέμιση)
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη λεκάνη βάζω τα δύο ποτήρια χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω για να διαλυθούν καλά τα υλικά. Προσθέτω τα ασπράδια, το λάδι και συνεχίζω το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίχνω λίγο αλεύρι με το αλάτι, ανακατεύω και συνεχίζω να προσθέτω αλεύρι σιγά-σιγά σε τόση ποσότητα όση απαιτείται για να πετύχω μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια αλλά και στα τοιχώματα της λεκάνης.
Όταν ετοιμαστεί, την αφήνω σε χλιαρό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο, αφού τη σκεπάσω με μεμβράνη.
- Παίρνω τη φουσκωμένη ζύμη και τη χωρίζω σε 12 μπαλάκια. Ανοίγω με το χέρι μου ένα- ένα μπαλάκι, το βουτυρώνω και το βάζω το ένα πάνω στο άλλο. Μόλις τελειώσουν και τα 12 φύλλα-μπαλάκια, τα ανοίγω με τον πλάστη σε ένα μεγάλο φύλλο, στρογγυλό, ίσα με ένα ταψί.
Ρολάρω έπειτα το φύλλο, το κάνω κύλινδρο και το κόβω κάθετα σε φέτες πάχους ενός και μισού εκατοστού περίπου. Ανοίγω με το χέρι μου κάθε ρολάκι σε φυλλαράκι, τοποθετώ τα τριμμένα τυριά, τα σκεπάζω με τη μία πλευρά του φύλλου, τα αλείφω με τον κρόκο και περιμένω λίγο να διπλασιαστούν.
Τέλος, τα ψήνω στους 180 βαθμούς για μισή ώρα ή έως ότου αποκτήσουν το χρυσαφένιο λαχταριστό τους χρώμα.