Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά
Για το φύλλο
- Μισό κιλό αλεύρι μαλακό
- 2-3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο (αναλόγως το αλεύρι)
- 1 κουταλάκια σούπας ξίδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 νεροπότηρο νερό
Για τη γέμιση
- Μισό κιλό φέτα θρυμματισμένη
- 3 αυγά
- Δυόσμος φρέσκος (ψιλοκομμένος)
- Πιπέρι, λίγο αλάτι
Εκτέλεση
1. Αδειάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του και αδειάζουμε ένα-ένα τα υλικά για το φύλλο. Ξεκινάμε να ανακατεύουμε, να αναμειγνύουμε και να ζυμώνουμε έως ότου δημιουργηθεί μια αρκετά εύπλαστή, σφιχτή –σχετικά- ζύμη, την οποία αφήνουμε σκεπασμένη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι σε μπολάκι, προσθέτουμε τα αυγά, το δυόσμο ψιλοκομμένο και αν θέλουμε αλάτι (λίγη ποσότητα αν η φέτα είναι αλμυρή). Ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε τη γέμιση. Την αφήνουμε για λίγο στην άκρη και παίρνουμε όσο κομμάτι ζύμης χωράει η παλάμη μας.
Το ανοίγουμε με τον πλάστη σε τετράγωνο, λεπτό φύλλο, απλώνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας γέμιση, το κλείνουμε σε σχήμα φακέλου και βρέχουμε τις άκρες ώστε να κολλήσει το φύλλο και να μη χυθεί το μείγμα.
Τέλος, τηγανίζουμε τα τυροπιτάρια σε καυτό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, έως ότου ροδίσουν. Αν θέλουμε τους δίνουμε και στρογγυλό σχήμα.