Σαββάτο
30 Νοεμβρίου 2024

Βλίτα τσιγαριαστά

Μαγειρική

Για τέσσερις μερίδες

Υλικά

1 κιλό βλίτα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

2 ντομάτες μεγάλες, φρέσκιες

1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη με τα δάχτυλα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλένετε τα βλίτα και τα καθαρίζετε από τα σκληρά κοτσάνια τους.

Ζεσταίνετε 4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και την καυτερή πιπερίτσα, εάν χρησιμοποιήσετε.

Όταν τα αρωματικά γίνουν διαφανή και βγάλουν τα αρώματά τους, ρίχνετε μέσα τα βλίτα και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί για μερικά λεπτά.

Ξύνετε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις προσθέτετε στα χόρτα. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά.

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μετά από λίγο τη φέτα. Αφήνετε να ζεσταθεί λίγο και σερβίρετε τα χορταράκια χλιαρά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Φόρτωση άρθρων...