Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Χοιρινά σουβλάκια σε BBQ

Για 8 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1+½ κιλό χοιρινό κρέας σπάλα

- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

- Λεμόνια για το τέλος

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά το κρέας και αφού στραγγίσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μετά, τα περνάμε στα ειδικά καλαμάκια για σουβλάκια, φροντίζοντας να μοιράσουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια που έχουν λίπος. Δεν αλατοπιπερώνουμε από πριν τα σουβλάκια για να μην χάσουν τα υγρά τους.

2. Θα χρειαστούμε 1 με 1+½ κιλά κάρβουνα τα οποία τοποθετούμε στη ψησταριά, σε σορό. Στη κορυφή βάζουμε σε 3-4 τούφες βαμβακιού, εμποτισμένες με οινόπνευμα και ανάβουμε. Σε 25 λεπτά περίπου τα κάρβουνα θα είναι έτοιμα, εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό.

3. Όταν τα κάρβουνα έχουν ανάψει καλά, τα απλώνουμε στη ψησταριά και ρίχνουμε στάχτη πάνω στα κάρβουνα αν η θερμοκρασίας είναι μεγάλη. Τη σχάρα την τοποθετούμε κοντά στα κάρβουνα. Έπειτα, βάζουμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε καλά από όλες τις μεριές.

Αλατοπιπερώνουμε μία φορά στο πρώτο γύρισμα. Προσοχή, δεν θα πρέπει να τα ψήσουμε πολύ γιατί στεγνώσουν και ξεραίνονται. Όταν πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε, τα περιχύνουμε με το λεμόνι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Φόρτωση άρθρων...