Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1 μπουκαλάκι αναψυκτικό τύπου Cola
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Ρίγανη μπόλικη
- 3-4 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο - Πουρές πατάτας (έτοιμος) - Λαχανικά βρασμένα
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τις μπριζόλες να αποκτήσουν τη φυσιολογική θερμοκρασία περιβάλλοντος, αν τις είχαμε πριν στο ψυγείο και τις πλένουμε με παγωμένο νερό μόνο αν στις επιφάνειες τους έχουν ξένα σώματα, όπως τριχούλες, κοκαλάκια κ.ά.
Έπειτα, τις στεγνώνουμε καλά, σκουπίζοντας τες με πετσέτες μιας χρήσεως. Παράλληλα, βάζουμε το τηγάνι άδειο να κάψει στο μάτι, ρίχνουμε τις δύο-τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και μετά από μισό λεπτό αραδιάζουμε τις μπριζόλες.
Προσθέτουμε το αναψυκτικό τύπου Cola και γυρνάμε τις μπριζόλες κάθε ένα λεπτό περίπου με λαβίδα, ενώ λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τo αναψυκτικό τύπου Cola μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και σαν βασικό υλικό μαρινάδας για ψήσιμο σε φουρνάκι. Βάζετε σε ρηχό ταψί τις μπριζόλες, τα μπούτια κοτόπουλου, τα σνίτσελ, τα παϊδάκια, ή το ψάρι σας, καλά στραγγιγμένα και τους προσθέτετε το αναψυκτικό.
Θα δείτε τo αναψυκτικό να αφρίζει για λίγο πάνω στο κρέας και μετά ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι, μπόλικη ρίγανη και ελαιόλαδο.
Ψήνετε στη δυνατή θερμοκρασία του φούρνου για 10 λεπτά, τους γυρνάτε πλευρές και συνεχίζετε για άλλα 5 λεπτά το ψήσιμο. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας και λαχανικά.