Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές)

- 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες)

- 250 γραμμάρια γραβιέρα (σε κυβάκια)

- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- Από 1 κουταλάκι μπούκοβο, θυμάρι, ρίγανη

- 2 δαφνόφυλλα

- Χυμός μισού λεμονιού

- 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

- 4 κουταλάκια σούπας μουστάρδα πικάντικη

- 6 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 1 ποτήρι ζεστό νερό

Εκτέλεση

1. Σε τηγάνι με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πιπεριές, ώσπου να πάρουν χρώμα, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε σε πιατέλα.

Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε λίγο λαδάκι ακόμα, καθώς και τα κομμάτια του κρέατος να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2 με 3 λεπτά προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τα μπαχαρικά και το ζεστό νερό με το χυμό λεμονιού.

2. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά μας σε μεγάλη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά περίπου (με το καπάκι) μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος, συμπληρώνουμε τις πιπεριές με τη μουστάρδα. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε την κατσαρόλα εκεί, μέχρι να δέσει η σάλτσα με την τηγανιά. Σερβίρουμε αναμειγνύοντας στην τηγανιά τα κυβάκια της γραβιέρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Φόρτωση άρθρων...