Ετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
- 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές)
- 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες)
- 250 γραμμάρια γραβιέρα (σε κυβάκια)
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Από 1 κουταλάκι μπούκοβο, θυμάρι, ρίγανη
- 2 δαφνόφυλλα
- Χυμός μισού λεμονιού
- 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
- 4 κουταλάκια σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 6 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ζεστό νερό
Εκτέλεση
1. Σε τηγάνι με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πιπεριές, ώσπου να πάρουν χρώμα, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε σε πιατέλα. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε λίγο λαδάκι ακόμα, καθώς και τα κομμάτια του κρέατος να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2 με 3 λεπτά προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τα μπαχαρικά και το ζεστό νερό με το χυμό λεμονιού.
2. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά μας σε μεγάλη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά περίπου (με το καπάκι) μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προς το τέλος, συμπληρώνουμε τις πιπεριές με τη μουστάρδα. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε την κατσαρόλα εκεί, μέχρι να δέσει η σάλτσα με την τηγανιά. Σερβίρουμε αναμειγνύοντας στην τηγανιά τα κυβάκια της γραβιέρας.