Τρίτη
18 Φεβρουαρίου 2025

Χοιρινό φιλέτο με κάστανα και μήλο

Μαγειρική

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 15΄

Μαγείρεμα: 40΄

Υλικά

- Μισό κιλό φιλέτα χοιρινού - 300 γρ. κάστανα (καθαρισμένα ή όχι) - 1 ξινόμηλο - 1 κουτ. σούπας βούτυρο - 1κουταλάκι καστανή ζάχαρη - Αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο

- 1 σκ. ψιλ. σκόρδο

- 1 κανέλα (ξυλάκι)

- Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, πάπρικα

- 30 ml. κονιάκ

- 240 ml. κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το φιλέτο χοιρινού σε φέτες, χοντρές όσο θέλουμε, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το πολύ λίπος. Σε λεκανίτσα, αναμειγνύουμε αλεύρι, ψιλοκομμένο σκόρδο και πιπέρι και περνάμε από καλό αλεύρωμα το χοιρινό. Καθαρίζουμε τα κάστανα χαράζοντας τα αρχικά και μετά ζεματίζοντας τα ελαφρά. Παράλληλα, κόβουμε το μήλο σε φέτες στις οποίες ρίχνουμε τη ζάχαρη, πασπαλίζοντας τες.

2. Σοτάρουμε σε τηγάνι το βούτυρο με τα ζαχαρωμένα μήλα, σε δυνατή φωτιά, ώσπου να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Στο τέλος, σβήνουμε με το κονιάκ και τα αποσύρουμε από το μάτι. Σε άλλο τηγάνι, τύπου γουοκ, σοτάρουμε το χοιρινό σε ελαιόλαδο ώσπου να ροδίσει. Έπειτα, προσθέτουμε τη κανέλα, το μπαχάρι (καμιά 10αριά κόκκους), τα καθαρισμένα κάστανα (ολόκληρα ή μισά) και τέλος το κρασί. Μαγειρεύουμε σε χαμηλωμένη φωτιά ώσπου να πήξει η σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται. Τέλος, αφού αποσύρουμε από το μάτι προσθέτουμε τα σοταρισμένα μήλα και αναμειγνύουμε ελαφρά.30

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταπόδι Γαλικίας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 1 μεσαίο προς μεγάλο χταπόδι (περίπου 800 γραμμάρια) (φρέσκο ή κατεψυγμένο) - 500 γραμμάρια πατάτες ...

Πατατόσουπα βελουτέ

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια πατάτες (σε μεγάλους κύβους) - 2 πράσα (σε ροδέλες) - 3 μικρά καρότα (σε φετούλες) - ...

Κουνέλι κρασάτο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο κουνέλι - Αλεύρι (όσο πάρει) - 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο - 6-7 κουταλάκια σούπας κονιάκ ...

Φόρτωση άρθρων...