Κυριακή
19 Ιανουαρίου 2025

Χοιρινό φιλέτο με κάστανα και μήλο

Μαγειρική

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 15΄

Μαγείρεμα: 40΄

Υλικά

- Μισό κιλό φιλέτα χοιρινού - 300 γρ. κάστανα (καθαρισμένα ή όχι) - 1 ξινόμηλο - 1 κουτ. σούπας βούτυρο - 1κουταλάκι καστανή ζάχαρη - Αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο

- 1 σκ. ψιλ. σκόρδο

- 1 κανέλα (ξυλάκι)

- Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, πάπρικα

- 30 ml. κονιάκ

- 240 ml. κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το φιλέτο χοιρινού σε φέτες, χοντρές όσο θέλουμε, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το πολύ λίπος. Σε λεκανίτσα, αναμειγνύουμε αλεύρι, ψιλοκομμένο σκόρδο και πιπέρι και περνάμε από καλό αλεύρωμα το χοιρινό. Καθαρίζουμε τα κάστανα χαράζοντας τα αρχικά και μετά ζεματίζοντας τα ελαφρά. Παράλληλα, κόβουμε το μήλο σε φέτες στις οποίες ρίχνουμε τη ζάχαρη, πασπαλίζοντας τες.

2. Σοτάρουμε σε τηγάνι το βούτυρο με τα ζαχαρωμένα μήλα, σε δυνατή φωτιά, ώσπου να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Στο τέλος, σβήνουμε με το κονιάκ και τα αποσύρουμε από το μάτι. Σε άλλο τηγάνι, τύπου γουοκ, σοτάρουμε το χοιρινό σε ελαιόλαδο ώσπου να ροδίσει. Έπειτα, προσθέτουμε τη κανέλα, το μπαχάρι (καμιά 10αριά κόκκους), τα καθαρισμένα κάστανα (ολόκληρα ή μισά) και τέλος το κρασί. Μαγειρεύουμε σε χαμηλωμένη φωτιά ώσπου να πήξει η σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται. Τέλος, αφού αποσύρουμε από το μάτι προσθέτουμε τα σοταρισμένα μήλα και αναμειγνύουμε ελαφρά.30

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κεφτέδες με κιμά και μελιτζάνες

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (+ αναμονή για τις μελιτζάνες) Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς - 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα (ή δύο μικρές) ...

Γκιουζλεμέδες με φέτα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 2 φλιτζάνια νερό - 3-4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ...

Ντοματόπιτα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 400 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί ή άλλο της αρεσκείας σας - 2-3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες - 1 τρι...

Φόρτωση άρθρων...