Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Χοιρινό φιλέτο με κάστανα και μήλο

Μαγειρική

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 15΄

Μαγείρεμα: 40΄

Υλικά

- Μισό κιλό φιλέτα χοιρινού - 300 γρ. κάστανα (καθαρισμένα ή όχι) - 1 ξινόμηλο - 1 κουτ. σούπας βούτυρο - 1κουταλάκι καστανή ζάχαρη - Αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο

- 1 σκ. ψιλ. σκόρδο

- 1 κανέλα (ξυλάκι)

- Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, πάπρικα

- 30 ml. κονιάκ

- 240 ml. κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το φιλέτο χοιρινού σε φέτες, χοντρές όσο θέλουμε, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το πολύ λίπος. Σε λεκανίτσα, αναμειγνύουμε αλεύρι, ψιλοκομμένο σκόρδο και πιπέρι και περνάμε από καλό αλεύρωμα το χοιρινό. Καθαρίζουμε τα κάστανα χαράζοντας τα αρχικά και μετά ζεματίζοντας τα ελαφρά. Παράλληλα, κόβουμε το μήλο σε φέτες στις οποίες ρίχνουμε τη ζάχαρη, πασπαλίζοντας τες.

2. Σοτάρουμε σε τηγάνι το βούτυρο με τα ζαχαρωμένα μήλα, σε δυνατή φωτιά, ώσπου να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Στο τέλος, σβήνουμε με το κονιάκ και τα αποσύρουμε από το μάτι. Σε άλλο τηγάνι, τύπου γουοκ, σοτάρουμε το χοιρινό σε ελαιόλαδο ώσπου να ροδίσει. Έπειτα, προσθέτουμε τη κανέλα, το μπαχάρι (καμιά 10αριά κόκκους), τα καθαρισμένα κάστανα (ολόκληρα ή μισά) και τέλος το κρασί. Μαγειρεύουμε σε χαμηλωμένη φωτιά ώσπου να πήξει η σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται. Τέλος, αφού αποσύρουμε από το μάτι προσθέτουμε τα σοταρισμένα μήλα και αναμειγνύουμε ελαφρά.30

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Φόρτωση άρθρων...