Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30+ λεπτά
Υλικά
- Μισό κιλό φιλέτα χοιρινού
- 300 γραμμάρια κάστανα (καθαρισμένα ή όχι)
- 1 ξινόμηλο
- 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
- 1κουταλάκι καστανή ζάχαρη
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κανέλα (ξυλάκι)
- Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, πάπρικα
- 30 ml κονιάκ
- 240 ml κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το φιλέτο χοιρινού σε φέτες, χοντρές όσο θέλουμε, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το πολύ λίπος (αυτό που φαίνεται). Σε λεκανίτσα, αναμειγνύουμε αλεύρι, ψιλοκομμένο σκόρδο και πιπέρι και περνάμε από καλό αλεύρωμα το χοιρινό.
2. Καθαρίζουμε τα κάστανα χαράζοντας τα αρχικά και μετά ζεματίζοντας τα ελαφρά (ξεφλουδίζουν εύκολα). Παράλληλα, κόβουμε το μήλο σε φέτες στις οποίες ρίχνουμε τη ζάχαρη, πασπαλίζοντας τες.
3. Σοτάρουμε σε τηγάνι το βούτυρο με τα ζαχαρωμένα μήλα, σε δυνατή φωτιά, ώσπου να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Στο τέλος, σβήνουμε με το κονιάκ και τα αποσύρουμε από το μάτι. Σε άλλο τηγάνι, τύπου γουοκ, σοτάρουμε το χοιρινό σε ελαιόλαδο ώσπου να ροδίσει.
Έπειτα, προσθέτουμε τη κανέλα, το μπαχάρι (καμιά 10αριά κόκκους), τα καθαρισμένα κάστανα (ολόκληρα ή μισά) και τέλος το κρασί.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλωμένη φωτιά ώσπου να πήξει η σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται. Τέλος, αφού αποσύρουμε από το μάτι προσθέτουμε τα σοταρισμένα μήλα και αναμειγνύουμε ελαφρά.