Σαββάτο
22 Φεβρουαρίου 2025

Χοιρινό με δαμάσκηνα

Μαγειρική

Για 6-7 άτομα

Ετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 80+΄

Υλικά

- 1½ κιλό χοιρινό (χωρίς κόκκαλο)

- ½ κιλό δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι)

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

- Χυμός από 3 πορτοκάλια

- 1 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί

- 1 ποτήρι του νερού κονιάκ

- Λίγο ελαιόλαδο

- 1 κουταλιά μαργαρίνη (προαιρετικά)

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε βαθύ μπολ, βάζουμε τα δαμάσκηνα, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν καλά. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη (δίνει πολύ ωραίο άρωμα) και ροδίζουμε το κρέας απ' όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες και ανακατεύουμε το κρέας στην κατσαρόλα να σοταριστεί κι αυτό. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και κλείνουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο, ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ με τα δαμάσκηνα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε μισή ώρα ακόμα να σιγοβράσει χωρίς να κλείσουμε τη χύτρα. Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε το κρέας και σερβίρουμε. Ταιριάζει καταπληκτικά με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταπόδι Γαλικίας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 1 μεσαίο προς μεγάλο χταπόδι (περίπου 800 γραμμάρια) (φρέσκο ή κατεψυγμένο) - 500 γραμμάρια πατάτες ...

Κουνέλι κρασάτο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο κουνέλι - Αλεύρι (όσο πάρει) - 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο - 6-7 κουταλάκια σούπας κονιάκ ...

Φόρτωση άρθρων...