Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό χοχλιοί
- 200 ml ξίδι
- 150 ml ελαιόλαδο
- Αρκετό αλάτι χοντρό
- 3-4 κλωνάρια αρισμαρί (δενδρολίβανο) ή 2 κουταλιές ξηρό
Εκτέλεση
1. Σε χλιαρό νερό, βάζουμε τους χοχλιούς και τους αφήνουμε για λίγο να «ξυπνήσουν». Ξεχωρίζουμε ποιοι είναι ζωντανοί και τους καθαρίζουμε. Με μαχαίρι, ξύνουμε ξερά υπολείμματα που έχουν στο καβούκι τους και αφαιρούμε τη μεμβράνη που συνήθως υπάρχει στο άνοιγμα του κελύφους τους. Τους ξεπλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό και τους αφήνουμε για λίγο να σουρώσουν. 2.
Σε τηγάνι, ρίχνουμε αρκετό αλάτι, τοποθετούμε τους χοχλιούς με τα κεφάλια προς τα κάτω, μπούμπουρα (μπρούμυτα) δηλαδή και βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά.
Όταν έχουν κολλήσει με το αλάτι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, προσθέτοντας το αρισμαρί. Σβήνουμε έπειτα με το ξίδι και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί εντελώς, οπότε και το φαγητό θα είναι έτοιμο, καθώς θα έχει μείνει με τη σάλτσα του.