Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Χταπόδι Γαλικίας

Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 70 λεπτά

Υλικά

- 1 μεσαίο προς μεγάλο χταπόδι (περίπου 800 γραμμάρια) (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

- 500 γραμμάρια πατάτες

- 1 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα

- 1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγέν

- 1 ξερό κρεμμύδι

- 3-4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένετε καλά το χταπόδι κάτω από άφθονο, τρεχούμενο, δροσερό νερό. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζετε νερό μέχρι τη μέση του σκεύους και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι.

Περιμένετε να πάρει μία βράση και ζεματάτε το χταπόδι, βουτώντάς το με τσιμπίδα 3-4 φορές διαδοχικά μέσα στο βραστό νερό. Έπειτα, το αφήνετε μέσα να βράσει για 45 με 50 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

Όσο μαγειρεύεται, καθαρίζετε τις πατάτες και τις ξεπλένετε κάτω από άφθονο νερό. Μόλις μαλακώσει το χταπόδι, το αφαιρείτε προσεκτικά από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Μέσα στο ίδιο νερό, ρίχνετε τις πατάτες και τις βράζετε για 20 λεπτά και έως ότου αποκτήσουν ένα ωραίο, ροζ χρώμα (από το χταπόδι).

2. Μόλις κρυώσει το χταπόδι, κόβετε τα πλοκάμια σε λεπτές φέτες. Κάνετε το ίδιο με τις βρασμένες πατάτες και σερβίρετε: Στρώνετε τις πατάτες σε μεγάλη πιατέλα, τοποθετείτε σε κάθε μία κομμάτια χταποδιού, πασπαλίζετε με το καγέν και την πάπρικα και περιχύνετε λίγο ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Φόρτωση άρθρων...