Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Χταπόδι ψητό με σάλτσα πιπεριάς

Μαγειρική
Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 60'

Υλικά

1 χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
3-4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ψητές, έτοιμες από βάζο
1 χούφτα ωμά αμύγδαλα, καβουρδισμένα
1 χούφτα κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό από 1 λάιμ
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Βράζετε το χταπόδι μόνο του σε μια κατσαρόλα με βαριά μεταλλική βάση μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού, αλλά γενικά το χταπόδι κατεβάζει αρκετά υγρά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα πιπεριάς: Πολτοποιήστε τις πιπεριές στο μούλτι ή σε μπλέντερ με τα αμύγδαλα, τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό λάιμ και αλάτι.

Στραγγίζετε το χταπόδι, το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και το περνάτε από δυνατή φωτιά σε καυτό τηγάνι - γκριλιέρα, για 2΄- 3΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τη σάλτσα και λίγο χυμό λάιμ επιπλέον αν θέλετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Φόρτωση άρθρων...