Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 60'
Υλικά
1 χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
3-4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ψητές, έτοιμες από βάζο
1 χούφτα ωμά αμύγδαλα, καβουρδισμένα
1 χούφτα κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό από 1 λάιμ
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε το χταπόδι μόνο του σε μια κατσαρόλα με βαριά μεταλλική βάση μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού, αλλά γενικά το χταπόδι κατεβάζει αρκετά υγρά.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα πιπεριάς: Πολτοποιήστε τις πιπεριές στο μούλτι ή σε μπλέντερ με τα αμύγδαλα, τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό λάιμ και αλάτι.
Στραγγίζετε το χταπόδι, το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και το περνάτε από δυνατή φωτιά σε καυτό τηγάνι - γκριλιέρα, για 2΄- 3΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τη σάλτσα και λίγο χυμό λάιμ επιπλέον αν θέλετε.