Τρίτη
18 Φεβρουαρίου 2025

Χυλοπίτες με κιμά στο φούρνο

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Προετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 60΄

Υλικά

1 πακέτο χυλοπίτες
600 γραμμάρια κιμάς μοσχάρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
ελαιόλαδο
1 ντοματοχυμό
Μισό κουταλάκι γλυκιά ζάχαρη
Μισό κουταλάκι γλυκιά κανέλα
1/3 κούπας κρασί λευκό
Αλάτι-πιπέρι
Μισή κούπα τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 3-4 λεπτά

Ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Βράζουμε τις χυλοπίτες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Τις ανακατεύουμε μαζί με τον κιμά σε ένα πυρέξ. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για μισή ώρα σε μέτρια θερμοκρασία με αλουμινόχαρτο.

Προς το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει το φαγητό Οι χυλοπίτες με κιμά στο φούρνο είναι έτοιμες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μανιταρόσουπα με κρασί

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου) - 1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια - 1 φλιτζανάκι ελαιόλα...

Χταπόδι Γαλικίας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 1 μεσαίο προς μεγάλο χταπόδι (περίπου 800 γραμμάρια) (φρέσκο ή κατεψυγμένο) - 500 γραμμάρια πατάτες ...

Φόρτωση άρθρων...