Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Χυλοπίτες σπιτικές

Μαγειρική
Για 1+½ κιλό

Ετοιμασία: 50 λεπτά

Υλικά

- 8 αυγά
- 1 λίτρο γάλα
-Λίγο αλάτι
- Αλεύρι σκληρό (όσο πάρει)

Εκτέλεση

1. Χτυπάω τα αυγά με πιρούνι έως ότου ενωθούν οι κρόκοι. Βράζω το γάλα και το αφήνω να κρυώσει. Όταν αυτό συμβεί, ανακατεύω το κρύο γάλα με τα χτυπημένα αυγά και προσθέτω το αλεύρι με το αλάτι (τη ποσότητα του αλευριού υπολογίστε την και με την υφή που θα αποκτήσει σιγά-σιγά το μείγμα σας) και αρχίζω να ζυμώνω.

Όταν πλέον έχει δημιουργηθεί μια εύπλαστη και μαλακιά ζύμη για χυλοπίτες, την ανοίγω με πλάστη σε ένα αρκετά λεπτό φύλλο. Τέλος, αφήνω το φύλλο στην άκρη να στεγνώσει, όχι για πολύ, για λίγο λιγότερο από μισή ώρα. Κόβω το φύλλο σε κάθετες λωρίδες, του μεγέθους που μου αρέσει και τις αφήνω σε δροσερό μέρος έως ότου ξεραθούν. Από εκεί και μετά οι σπιτικές χυλοπίτες θα είναι έτοιμες για μαγείρεμα.

2. Άλλος τρόπος για να κόψω χυλοπίτες είναι να τυλίξω το φύλλο, πριν το αφήσω να ξεραθεί, γύρω από τον πλάστη, ρίχνοντας αλεύρι ενδιάμεσα έτσι ώστε να μην κολλήσει.
Μετά, βγάζω τον πλάστη, τινάζοντας τις χυλοπίτες και κόβοντας τες σε μικρότερα κομμάτια, τα οποία αφήνω και πάλι να στεγνώσουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Φόρτωση άρθρων...